Anamnese

De anamnese is de voorgeschiedenis zoals deze o.a. uit de herinnering van de sporter blijkt. Dit betreft een door vragen geleid chronologisch verslag van de sporter over zijn of haar symptomen. De vraagstelling is neutraal zodat de sporter zijn/haar ervaringen vertelt en er geen symptomen worden aangereikt.

Hierna volgt een functie onderzoek, men onderzoekt de eventuele beperkingen in gewrichten.

Scan van de voeten en analyse op CAD. Er wordt een statische voetstand (stilstaand) op een scanner gemaakt. En deze wordt d.m.v. een computer door de sport Podoloog geanalyseerd, tevens vind er een hielmeting plaats.

Afwikkeling van de voet

Er wordt gekeken naar de afwikkeling van de voet zowel met sportschoen als op blote voeten. De voet bestaat uit complexe gewrichten en vele beenderen. De afwikkeling geschied in meerdere fases via de achtervoet, middenvoet en voorvoet.

Analyse van de oude sportschoenen.
Oude sportschoenen vormen een grote bron van informatie doordat ze uw loopstijl en eventuele blessures kunnen verklaren.

Let op! Voor de fietsers is vaak een aanvullend onderzoek op de fiets nodig, hierbij wordt gekeken naar de afstelling van uw schoenplaatjes, een video analyse uw algehele houding op de fiets en er wordt een dynamische zadeldrukmeting gedaan. (dit onderzoek vind plaats op onze locatie in Wateringen)

Behandelplan

Na het onderzoek wordt met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan kan bestaan uit aanvullende therapie door manueeltherapeut, fysiotherapeut enz. maar ook uit eventuele voor u op maat gemaakte zolen

Er zijn verschillende op maat gemaakte zolen.

  • Een op maat gemaakte zool voor het Corrigeren van uw voet
    Individueel gemaakte zolen die de voet(stand) corrigeren waardoor een betere houding en afwikkeling van de voet wordt verkregen, met doel: minder kans op blessures, of het verhelpen van blessures.
  • Een op maat gemaakte zool voor Ondersteuning van de voet. Door een juiste ondersteuning van de voet verhoogt de stabiliteit.
  • Een op maat gemaakte zool voor om Comfort te bevorderen.
  • Een zachte ondersteunende zool ter bevordering van het loopcomfort.
    Een op maat gemaakte zool voor meer demping. Zolen die de schokdemping verhogen.

Of natuurlijk een combinatie van bovenstaande eigenschappen!
De juiste schoen, eventueel aangevuld met een zool op maat zorgt mede voor blessurevrij sporten en optimale prestaties!

 

Contactinformatie

President Kennedylaan 15
2517 JK Den Haag

0174 - 237 375

Bedrijfsinformatie

KvK Haaglanden: 12042844
BTW nr. 20.48.070.B01
Reg. nr.Loop: 200703338
Kabiz nr: 18100640981
Provoet nr.: 316741